Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP considera que la municipalització de la gestió de l’escola de música de Vilafranca és precipitada

Des del grup municipal del PP han explicat que el debat obert al voltant de la municipalització de la gestió de l’escola municipal de música és fruit també de la precipitació i les preses per decidir sobre la nova gestió del centre de cara al proper curs.

El regidor del PP Josep Ramon i el membre del seu equip Jordi Bové, comentaven que cal tenir present que la concessió actual acaba el mes d’agost, i que la resta de grups municipals de l’Ajuntament aposten per fer una gestió directe del centre a través d’una Entitat Pública Empresarial Local.<br />Bové apuntava que des del PP consideren que el millor seria allargar la concessió a una empresa externa que permeti experimentar sense tants riscos per l’Ajuntament sobre la implantació dels dos models educatius que es volen implantar.

Bové remarcava que s’han demanat els diners que costa el funcionament de l’escola de música, però que no se’n te encara una xifra clara. Sembla que estaria al voltant dels 600.000 € anuals. Des del PP es demana que hi hagi prudència en aquesta decisió, sobre tot per el cost econòmic que pot representa, i que s’allargui amb una concessió pont per acabar amb l’Entitat Pública Empresarial Local, que consideren una bona opció a la llarga. El temor se centre en el fet que sembla que l’equip de govern ha garantit als professors actuals que continuaran, i que per tant els contractaria l’Ajuntament.

Pel que fa a la implantació del nou model d’ensenyament que s’implantarà el proper curs, i que encara segons el PP està molt per definir, reconeixen que es tracta d’un model més flexible i menys acadèmica que l’actual, però que s’haurà de veure el seu funcionament. Recordava Bové que l’objectiu és aconseguir més alumnes, ja que s’ha detectat en els darrers any que força alumnes deixen els estudis a partir dels 12 anys.

Des del PP també consideren que en el moment actual, en que s’han de fer les pre inscripcions de cara al proper curs, tot el procés es vol accelerar sense que hi hagi decisions clares preses encara per l’equip de govern ni per el plenari municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: