Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, clou el Tercer Congrés de Mercats Municipals

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, destaca la importància per Catalunya del comerç de proximitat.

Durant la jornada que es va celebrar ahir a l’auditori municipal de Vilafranca es va analitzar el paper dels mercats al món local i les diferents visions de la gestió dels mercats arreu del món <br />El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va cloure el Congrés assenyalant l’èxit de participació i el debat assolit, especialment perquè Catalunya és un país que organitza el seu territori amb un model que dona importància al comerç de proximitat, no només en la seva funció econòmica, sinó també a nivell convivencial.

En el congrés s’ha parlat sobre experiències i models. Ahir es van exposar diferents visions sobre els mercats d’arreu del món amb ponències sobre els Farmer Markets als Estats Units, sobre els mercats a la Mediterrània o sobre les noves tendències dels mercats d’alimentació a Europa. També es van exposar experiències de reforma de mercats municipals com els de Tarragona o el mercat de la Carn de Vilafranca.

A la tarda es va presentar el llibre Els mercats en la configuració de la ciutat a Europa, a càrrec de Manel Guàrdia i José Luis Oyón, de la Universitat Politècnica de Catalunya. Desprès de la cloenda del conseller Jordi Ahusas, hi va haver una actuació dels Falcons de Vilafranca , i mentre es feia aquesta actuació els membres de la Plataforma Per la Vegueria Penedès van desplegar una pancarta reivindicant la vegueria, davant el conseller de governació.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: