Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal, preparat per actuar si sorgeixen casos de grip porcina

El Dr. Carles Orta, membre del comitè d’infeccions de l’Hospital Comarcal, ha explicat en una entrevista al magazín La Plaça que davant l’expansió del virus de la grip porcina no hi ha motius per ser alarmistes i ha recomanat anar seguint, dia a dia, les recomanacions que fan les autoritats sanitàries.

Els símptomes que presenta el nou virus són similars als de la grip comuna, és a dir febre, tos i maldecap però el Dr. Orta especifica que encara que es tingui aquests símptomes només s’ha de consultar amb el metge si en els darrers 10 dies s’ha tornat de Mèxic.
Tot i que de moment no hi ha casos sospitosos a la nostra comarca, ahir dimarts una reunió a l’Hospital servia per preparar-se i consensuar com actuar davant l’aparició d’un possible cas. Hi participaven el Dr. Orta com a membre del comitè d’infeccions, els caps d’Urgències i Medicina i la direcció mèdica del centre.<br />Que sorgeixi un possible cas no implicarà hospitalització ja que segons el Dr. Carles Orta, en funció de les característiques del pacient i la seva simptomatologia ingressarà o podrà seguir el tractament a casa.

Per diagnosticar la grip porcina, els metges de l’Hospital recolliran una mostra de secreció de l’aparell respiratori del pacient i l’enviaran al Laboratori de Microbiologia del Clínic, perquè confirmi la possible infecció.<br />En cas que doni positiu, l’Hospital s’encarregarà de donar i controlar el tractament mèdic, que passa per prendre antivirals autoritzats.

En matèria preventiva, a casa nostra de moment poca cosa es pot fer. Això sí, segons el Dr. Orta es pot continuar menjant carn de porc amb tota tranquil·litat perquè aquest virus no es transmet pels aliments.

El virus de la grip porcina està demostrant, de moment, una gran capacitat de transmissió però la majoria de casos diagnosticats, a excepció bàsicament de Mèxic, no són greus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: