Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavier Hernàndez acaba de publicar la novel.la “El foc dels déus”

L’escriptor Xavier Hernàndez acaba de publicar la seva tretzena novel.la.

<br />Es tracta de El foc dels déus, un llibre editat per Cruïlla a la col.lecció El vaixell de vapor en el que l’escriptor aproxima el mite de Prometeu al lector jove tot fugint dels relats de caràcter més historicista i erudit. L’escriptor vilafranquí ha estat entrevistat aquesta setmana en el programa Llegir per Sentir de Ràdio Vilafranca i ha explicat que sempre s’ha interessat per la cultura clàssica i que ha volgut contribuir a difondre aquesta cultura entre els joves.
En l’argument del llibre s’explica que el foc desapareix del món sencer i retorna gràcies a l’amistat del jove protagonista, l’Hèctor, amb el deu Prometeu, que ajudant els homes s’enemista definitivament amb Zeus, el pare de tots els déus.<br />El llibre també tracta temes totalment universals, com ara les disputes entre vells i joves, o també posa en qüestió el paper dels sacerdots, és adir, del poder religiós i polític del moment.

Xavier Hernàndez , ha estat professor de literatura castellana a l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca fins l’any 2006. Des de 1989 es dedica a escriure per a infants i per a joves.<br />També va ser autor l’any passat del llibre Pic, repic i repicó: és Festa Major! editat per Andana amb il·lustracions de Lluís Masachs.<br />La presentació de la seva darrera novel.la juvenil "El foc dels deus" es farà dijous de la setmana vinent, dia 12 de març, a l’Odissea. L’acte, que tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre, comptarà amb la participació de l’autor i de l’escriptora Àngels Dalmau.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: