Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola iniciarà els tràmits de cessió de terrenys perquè Sant Miquel torni a tenir escola

Aquest és l’acord aprovat en la sessió de ple de l’ajuntament d’Olèrdola de dimecres 25 de febrer a la nit, a través d’una moció presentada de manera conjunta per CiU i ERC i que va comptar també amb el vot favorable de l’equip de govern municipal d’AxO-PM.

<p />

L’acord especifica que l’ajuntament farà els tràmits per posar a disposició del departament els metres quadrats necessaris dels 7.908 metres quadrats que es disposa en el terreny catalogat com d’equipaments de Sant Miquel situat al carrer Muntanya del Papiol, per així poder convertir-los en una nova escola el més aviat possible. CiU va recordar que la proposta provenia dels mateixos veïns de Sant Miquel i va assenyalar que ja havien estat partidaris de fer la tercera escola del municipi a La Muntanyeta, entre Moja i Sant Miquel. El govern municipal, a través d’Artur Santcana, es mostrava d’acord en la moció i en demanar aquesta "quarta escola" pel municipi, en referència a la realitat de la ja existent i en funcionament tercera escola dels Pins de Moja.<br />D’altra banda, també en el ple es va aprovar per unanimitat la moció presentada per CiU proposant la creació d’una comissió de seguiment de l’activitat de les pedreres, amb presència de tots els grups municipals i entitats veïnals dels nuclis més afectats. El govern va recordar accions impulsades en aquest àmbit, com el compromís assolit amb Uniland perquè es faci també una comissió específica de seguiment de la seva activitat un cop s’aprovi de manera definitiva l’ampliació de la seva pedrera en l’àmbit proper a Daltmar.

El regidor de medi natural, Raimon Reventós, va recordar que aquesta comissió comptaria amb la presència de la Generalitat. El regidor també es va referir a que els serveis municipals, a requeriment dels veïns, han constatat possibles desperfectes a habitatges per efecte de l’activitat de les pedreres i també va anunciar que s’instal·larien al municipi diferents aparells de medició de contaminació atmosfèrica.<br />Un altre dels acords rellevants del ple, pres igualment per unanimitat, va ser el de modificar parcialment les ordenances fiscals. El canvi comporta variar la taxa per l’ús dels locals i instal·lacions municipals, passant a contemplar-se per acte i no per hora i mantenint la bonificació del 100% en el cas d’entitats del municipi. També s’inclou una taxa de custòdia de claus per als usuaris del servei de teleassistència, així com una rebaixa en la quota per redacció de plans parcials. El regidor d’hisenda, Artur Santacana, posava l’accent en què aquestes taxes havien de servir per contribuir a pagar els manteniments dels espais municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: