Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els avenços en el coneixement de l’impacte genètic en el càncer permeten posar en marxa nous tractaments

L’auditori del fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès acollia dimecres una conferència sobre genètica i càncer organitzada per l’associació Ginesta per a dones amb càncer de pit.

L’acte va comptar amb les intervencions del cap de la unitat del Consell Genètic de l’Institut Català d’Oncologia Ignasi Blanco i la directora mèdica de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès Montserrat González.<br />El doctor Ignasi Blanco va explicar que els avenços científics respecte l’impacte genètic en el càncer poden repercutir en la millora dels tractaments i la prevenció de molts casos.
Blanco també comentava que el càncer és una malaltia multifactorial que implica la conjunció de factors ambientals i genètics.

En el cas concret del càncer de pit, Blanco comentava que entre un 5 i un 10% dels casos tenen a veure amb la genètic. En tractar-se d’un càncer molt comú i que afecta moltes dones, aquest percentatge representa un nombre alt de persones. Per això, els avenços científics en aquest sentit són especialment importants per curar casos de càncer de mama.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: