Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma pel Dret de Decidir inicia un cicle de tres xerrades

Amb la participació de l’economista, Elisenda Paluzie, la Plataforma pel Dret de Decidir va iniciar ahir un cicle de xerrades a Vilafranca.

Elisenda Paluzie, és professora de teoria econòmica a la Universitat de Barcelona i és promotora de la plataforma Sobirania i Progrés. Va centrar la seva conferència per parlar del finançament de Catalunya en fer un repàs històric al dèficit fiscal i la seva evolució en els darrers anys que ha portat la situació a uns nivells insostenibles.<br />Elisenda Paluzie va apuntar que el finançament és una part destacada dels problema del dàficit.

La coincidència de la cris fa més complicada la negociació del finançament, però Paluzie recorda que aquesta negociació ja estava implícita en l’estatut de Catalunya que aviat farà tres anys des de la seva aprovació al Parlament.

Per la conferenciant la sortida política a aquest problema és molt difícil dins del marc de la constitució espanyola perquè hi ha un sistema amb moltes comunitats sobre-finançades que no acceptaran rebre menys perquè Catalunya estigui millor finançada.

El recentment constituït nucli Penedès de la Plataforma pel Dret de Decidir iniciava amb aquesta conferència un cicle de tres xerrades. La propera tindrà lloc el dimecres vinent, 25 de febrer, a càrrec d’Hèctor López Bofill, doctor en dret i vicepresident de la plataforma Cercle d’Estudis Sobiranistes. Les xerrades tenen lloc a les 8 del vespre, al Via Fora!

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: