Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 700 persones es van manifestar divendres reclamant la llibertat pel David de la Fornal

Poques vegades s’havia vist a Vilafranca una manifestació tan multitudinària, però en aquest cas el tema de reclamació toca molt de a prop als veïns de la vila, perquè es tracta de demanar que es revoqui la sentència d’ingrés a la presó per un jove independentista per uns fets d’ara fa 10 anys i que la justícia ha dictat agafant com a antecedents la insubmissió al servei militar, un delicte que actualment no existeix.

<br />Membres del col.lectiu independentista, però també familiars, amics i coneguts del David Sánchez es van manifestar demanat la seva llibertat. Fins i tot hi va actuar el cantautor Cesk Freixas.<br />Això era divendres a les vuit del vespre, però al migdia un grup més reduit s’havia manifestat davant dels jutjats. Allà representants de l’Ajuntament de Vilafranca amb els regidors Francisco Romero del PSC, Xavi Nacarro de la CUP, Pep Quelart d’ERC i Bernat Villarroya d’ICV, havien de mantenir, junt amb els advocats una reunió amb la jutge. Una reunió que , com ens explicava el portaveu de la plataforma de suport al David de la Fornal, Jordi Salvia, no es va poder mantenir.
També aquest diumenge més de 300 persones es van sumar aquest al barri de Sants de Barcelona als actes de protesta contra l’ordre d’empresonament de David Sánchez.

Amb l’acte d’aquest diumenge, el grup de suport a en David de la Fornal, pretenia que persones de referència del món de la cultura de Catalunya es posicionessin sobre la sentència que obliga a David a complir un any i mig de presó com a conseqüència d’una sentència condemnatòria relativa a una manifestació antifeixista el 12 d’octubre de 1998, a la qual la jutgessa del Penal número 15 de Barcelona ha sumat la condemna per declarar-se insubmís pel servei militar obligatori, un delicte que va quedar abolit del Codi Penal.

<br />Des que el passat 6 de gener David Sánchez va ser detingut per una ordre de crida i captura, la plataforma de suport a l’acusat ha recollit més de 5.000 signatures en favor de l’arxivament del seu cas, així com el suport de personalitats del món de la cultura com l’actor Joel Joan, els músics Lluís Llach i Gerard Quintana o la periodista i escriptora Isabel Clara-Simó. <br />Després de notificar-se-li la detenció el passat 6 de gener, David Sánchez disposava de deu dies per ingressar voluntàriament a presó. Des d’aleshores, Sánchez es troba desaparegut, però compta amb el suport de la gent propera.

El col·lectiu que dóna suport a David Sánchez, ha denunciat la ‘persecució política’ cap a l’acusat per part de la jutgessa i en reclama l’arxivament del cas, tal i com ha succeït en dos altres casos idèntics al de David Sánchez.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: