Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès participa al Switch, projecte per revitalitzar el mercat de treball

La iniciativa pren el relleu al projecte Hinterland amb l’objectiu de reduir les elevades xifres d’atur a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Lluçanès, la Segarra, el Garraf, l’Alt i el Baix Penedès.  Es tracta d’una iniciativa conjunta elaborada per els 7 Consells Comarcals per consolidar i revitalitzar el mercat de treball i generar ocupació.

El projecte compta amb dos altres socis institucionals: el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i amb un soci transnacional: l’Ajuntament de Kaunas, a Lituània.<br />
Entre els objectius específics del projecte destaquen fomentar l’estabilitat de l’ocupació incorporant estratègies de projecció laboral; capitalitzar l’impacte socioeconòmic del territori com a capacitat de generació de projectes de futur; promoure l’intercanvi d’experiències entre territoris, i invertir en les capacitats professionals per afavorir la inserció laboral

Una de les innovacions més destacades és l’objectiu de fer aflorar perfils formatius d’acord amb les empreses dels polígons industrials del territori i amb la col·laboració dels ajuntaments. D’aquesta manera, s’adaptaran les ofertes formatives dels centres educatius i els serveis d’inserció laboral a la demanda de les empreses que s’instal·lin en el territori.

El pressupost total de Switch és de 718.800 euros i està finançat per la Generalitat i el Fons Social Europeu. Els consells comarcals de les set comarques beneficiàries aporten gairebé 180.000 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: