Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La rambla de la Girada acollirà la Festa del Xató de Vilafranca i els Tres Tombs

Amb motiu de les obres de construcció de l’aparcament soterrat a la rambla de Sant Francesc, aquest any la Festa del Xató de Vilafranca i els Tres tombs es traslladaran a la rambla de la Girada. Se celebraran el proper diumenge 18 de gener.

La Festa del Xató està organitzada un any més pel Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca i el Gremi d’Hosteleria de l’Alt Penedès amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Penedès.<br /><br />La Festa del Xató de Vilafranca és la primera de les xatonades populars que, fins al proper mes d’abril, es faran en l’àmbit de la Ruta del Xató i com ja ve sent habitual hi participaran els gremis d’hosteleria del Baix Penedès, de Sitges i de Vilanova i la Geltrú que oferiran als visitants degustacions de les respectives varietats d’aquesta popular salsa.<br /><br />Durant el matí de diumenge, el nou emplaçament de la Rambla de la Girada comptarà també amb un mercat d’artesans i pintura a més de  l’acompanyament del grup d’animació Pessic de Circ.<br /><br />Amb la voluntat de promocionar i fomentar el consum de Xató dins el propi territori de la ruta, durant tot el matí es duran a terme exhibicions d’elaboració de les quatre varietats de Xató: del Vendrell, Sitges, Vilanova i Vilafranca a càrrec dels Mestres Xatonaires professionals de cadascun dels  gremis d’hosteleria participants.<br /><br /><br />A banda de la Festa del Xató, a partir de les 12 del migdia tindran lloc al voltant de la mateixa rambla de la Girada els tradicionals Tres Tombs organitzats per l’Associació Sant Antoni Penedès. El seguici de cavalls i carruatges sortirà des de la Zona Esportiva i transcorrerà per diversos carrers de la Vila fins a arribar a la rambla de la Girada, on farà els tres tombs tradicionals de la festa en el tram comprés entre la plaça dels Països Catalans i la plaça de Salvador Puig Antic.<br /><br />

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: