Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els regidors de la CUP van abandonar el ple de l’Ajuntament de Vilafranca

Els regidors de la CUP van abandonar el ple davant la manca d’explicacions de la resta de grups per negar-se a presentar una querella contra la jutgessa del cas del David de la Fornal.

A priori ahir es presentava un ple de tràmit a l’ajuntament de Vilafranca, perquè el punt més destacat que es podia haver debatut, el del pressupost pel 2009, l’havia retirat la setmana passada l’equip de govern per tal de buscar consens.<br />Al final de la sessió va sorgir la polèmica, quan la CUP va presentar una moció de suport al jove independentista David Sánchez, demanant que l’ajuntament presenti una querella contra la jutgessa que porta el cas. <br />Abans del debat es va donar la paraula al mateix David Sánchez, que ja advertia que només acceptaria el suport de l’ajuntament si es presentava la querella.

D’altra banda les altres cinc forces polítiques van presentar una esmena a la totalitat de la moció donant suport al David Sánchez, reclamant que no ingressi a la presó, però sense presentar la querella. Desprès que el secretari va llegir el contingut de la moció, cap regidor va exposar els motius. Els regidors de la CUP van mostrar de forma manifesta el seu malestar per la manca d’arguments i quan s’anava a votar , Otger Amatller, va anunciar que retirava la moció i que abandonaven el ple.

Abans d’aquesta situació tensa es va presentar també una moció de la CUP en suport als estudiants expulsats de la Universitat Autònoma per els aldarulls en les protestes contra el Pla Bolonya . També es va donar la paraula al sadurninenc, Jordi Pujol, un dels estudiants expulsats.

La resta de grups va argumentar que no disposaven de l’informació detallada dels motius pels quals s’ha obert un procés judicial contra els joves, i es van abstenir. Així la moció es va aprovar amb els dos vots favorables de la CUP.<br />D’altra banda el punt més destacat que es portava a aprovació era la modificació del reglament de mercats de venda ambulant. En aquest punt ICV va presentar diverses esmenes, i desprès que diferents grups demanessin més temps per estudiar-les, el govern va decidir retirar el tema del ple.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: