Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El fons estatals d’inversió local es destinaran de manera uniforme a millorar els diferents barris

Al capdavant del govern vilafranquí, l’alcalde, Marcel Esteve, ha donat a conèixer a què es destinaran els sis milions i mig d’euros que la ciutat rebrà de l’Estat en el marc dels Fons Estatal d’Inversió Municipal.

<br />Entre les deu propostes d’actuacions que fa Vilafranca destaquen el vora 3 milions d’euros per a la urbanització de l’avinguda de Barcelona, el tram entre la rotonda de l’Esclat i fins abans de l’antic pont del Carril, en ambdós costat, amb una superfície aproximada de 14.000 metres quadrats; la urbanització del carrer Sant Pere, des de la Rambla de Sant Francesc fins al carrer Vidal, incloent la façana de l’edifici medieval de l’antic Hospital per un pressupost aproximat de 400.000 euros; o la reurbanització dels carrers Cid-Pines amb un cost de 600.000 euros. <br />L’executiu local destaca que els diferents projectes suposen accions de millora per als diferents barris de Vilafranca de manera uniforme i que moltes coincideixen amb demandes que el govern ha recollit del veïnat en les diverses sessions informatives que s’han fet als barris per explicar les línies generals del pressupost del 2009.
L’equip de govern valora positivament la convocatòria d’ajuts als ajuntament per part de l’executiu central des del punt de vista de la creació d’ocupació en un sector com el de la construcció que està patint de forma més acusada els efectes de la crisi.

Aquest Fons se suma al pressupost per al nou any, que l’equip de govern espera que es pugui aprovar d’aquí pocs dies. Els terminis de la convocatòria impliquen que els projectes executius de les diferents actuacions han d’estar en disposició de l’Ajuntament dintre de la primera quinzena d’aquest mes de gener. Aquests terminis, tan estrictes, han fet que l’elecció dels projectes s’hagi decantat per actuacions relatives a la millora de l’espai públic i que ja estiguessin en un avançat estat de tramitació.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: