Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca s’uneix als actes de commemoració del dia internacional de la lluita contra la sida

Divendres a la nit començaven a Vilafranca els actes programats entorn a la commemoració del dia internacional de la lluita contra la SIDA que han preparat el Servei de Salut i Consum i l’Oficina Tècnica de Joventut.

<br />La companyia Impromptu va oferir al cafè restaurant El Forat del Pany una versió especial del seu espectacle "Impromptu Sexual". És una obra on no hi ha guió que es confeccionava a partir de les frases que escrivien les persones que van assistir a l’espectacle. Un dels actors, el Rai Borrell, comentava just després de l’obra que la directora de la companyia Maria Laura Fernández va introduir aquesta forma de teatre improvisat a Barcelona.
La Laura Ferrer, una altra de les actrius, explicava que l’espectacle de divendres estava pensat especialment per a l’ocasió.

La companyia catalana Impromptu va guanyar el premi FAD Sebastià Gasch per arts parateatrals 2002.

A banda d’aquest espectacle, entre avui i dimecres es munten els taulells informatius de prevenció de la SIDA als IES Milà i Fontanals, Eugeni d’Ors i Alt Penedès. Van a càrrec dels joves agents de salut amb l’objectiu de donar informació, assessorament i consells sobre sexualitat, relacions de parella i mètodes anticonceptius per protegir-se dels riscos associats a la sexualitat. <br />A més, aquesta tarda es fa una activitat a l’interior dels comerços del centre de Vilafranca que busca la proximitat amb la ciutadania. Persones anònimes de diferents edats llegiran el Comunicat conjunt del Dia Mundial de la SIDA amb l’objectiu d’apropar el missatge a tota la ciutadania. <br />L’últim acte és una tertúlia que es farà demà en el magazín matinal La Plaça a 2/4 d’11 del matí. Amb el nom de "La SIDA de tu a tu", es parlarà de l’estat actual de la malaltia de la SIDA amb professionals sanitaris experts en la matèria. <br />El lema comú a tots els actes és la proximitat perquè es vol transmetre el missatge que la SIDA ens afecta a totes i a tots.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: