Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 4000 peces d’aviram viu es posen a la venda aquest cap de setmana a la tradicional Fira del Gall

Aquest dissabte i diumenge Vilafranca és vesteix de gala amb motiu de la celebració de la tradicional Fira del Gall.

<br />
La principal novetat de la fira d’aquest any és el seu canvi d’ubicació. Degut a les obres del parking de la rambla de Sant Francesc, aquesta edició de la Fira del Gall tindrà lloc al parc de Sant Julià, un espai molt proper al centre de Vilafranca i amb bon accès des de les zones habilitades com a parkings del recinte firal. El Parc de Sant Julià acull la totalitat d’activitats que se celebren a la Fira del Gall, el tradicional Mercat de Pagès, la Mostra Gastronòmica i de Vins Negres del Penedès i el Superceller.<br />Davant d’aquest canvi el Patrronat de Turisme ha reforçat la senyalització.

Unes 4.000 peces d’aviram viu es posen a la venda per nodrir els rebost de Nadal. D’entre tot l’aviram en destaca especialment el gall del Penedès, que suposa un 40% de les peces que es portaran a la venda. A més el gall es pot adquirir també directament mort i plomat. La portaveu de l’Associació de Criadors de Gallina Penedesdenca, Maria Antònia Udina, apunta que els preus s’han congelat.<br /> <br />Els serveis veterinaris del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, vetllen per l’estat higiènico-sanitari de tot l’aviram que es posa a la venda. <br />D’altra banda un altre dels plats forts de la fira és la mostra gastronòmica permet tastar la cuina de l’aviram i els vins negres del Penedès.<br />En relació als vins el director de la Uvipe, Joan Gil, destaca l’equilibri entre les 18 varietats diferents de negres que es poden tastar a la fira. També assenyala els actes paral·lels que s’organitzen.

A més i com a novetat des de l’any passat les tardes i vespres es complementen amb la segona mostra de tapes d’aviram.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: