Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un grup de ciutadans d’origen marroquí s’han concentrat per poder celebrar la festa del xai

Aquest migdia un grup d’homes i dones de religió musulmana s’han manifestat a la plaça de la vila.

L’acte, previst de feia dies, ha coincidit amb la concentració silenciosa per l’atemptat d’ETA, i el col.lectiu s’ha sumat també a les mostres de condol i al rebuig del terrorisme. Desprès han mostrat la seva preocupació pel fet de no poder celebrar una tradició ancestral de la seva cultura, com és la matança del xai.
La normativa comunitària prohibeix el sacrifici d’animals fora dels centres especialitzats, és a dir els escorxadors, i sense el control d’un veterinari.<br />Per tal de poder trobar solucions a aquest problema el col·lectiu marroquí s’ha reunit avui amb l’alcalde de Vilafranca.

La festa del xai s’escau en el dia 8 de desembre, és a dir el proper dilluns. El col.lectiu està fent una recollida de signatures per reclamar el seu dret a mantenir la tradició, però és conscient que queden pocs dies per trobar una sol.lució. Per això esperen trobar solucions de cara a l’any vinent.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: