Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pregó de la Fira del Gall

La pregonera de la Fira del Gall assenyala que el gall del Penedès ha estat inclòs a la llista del patrimoni internacional de l’organització Slow Food.

Ahir es va celebrar l’acte protocolari que enceta les activitats de la Fira del gall. El pregó que té lloc al saló de sessions de la casa de la vila i que en aquesta ocasió anava a càrrec de la periodista gastronòmica Tana Collados.<br />En el seu discurs va recordar les seves vinculacions familiars amb Vilafranca i també va confessar que a casa seva no falta mai el gall per Nadal, perquè és un dels seus plats preferits.

Tana Collados també va destacar la qualitat del gall del Penedès, indicant que aquesta any la Comissió internacional de l’Arca del Gust d’Slow Food ha inclós el gall del Penedès a la llista de productes mundials que mereixen ser preservats. Això sí, va recordar que Slow Food promourà aquells productors que alimenten l’aviram amb gra ecològic.<br />També va recordar que gràcies a la industrialització el pollastre ha servir per millorar la alimentació de la humanitat, però va destacar que l’aviram de corral forma part de la dieta Mediterrània.

El pregó de la Fira del Gall dona pas a la celebració de la fira que tindrà lloc aquests dissabte i diumenge i que , com va recordar el president del Patronat de Comerç i Turisme , té com a principal novetat aquest any el canvi d’emplaçament, perquè les obres de l’aparcament a la rambla de Sant Francesc han comportat que es traslladi al Parc de Sant Julià.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: