Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola municipal d’art Arsenal homenatja Antoni Gaudí i la Sagrada Família en la instal·lació de Nadal

La instal·lació parteix de la representació i interpretació del grup escultòric de la façana del Naixement de la Sagrada Família.

En aquesta façana hi trobem, a més del Naixement, roques arrodonides, ondulacions modernistes i la flora i la fauna naturalistes d’inspiració mediterrània. L’objectiu de la representació és que, per uns dies Vilafranca contempli una versió, del fragment de l’obra de l’inimitable artista català.<br />Els alumnes d’Arsenal converteixen el grup escultòric del Naixement en una pintura de gran format (8x4metres) que s’integra en l’arquitectura de la Capella Sant Joan, a través del color. L’escola d’Art vol sorprendre l’espectador, i fa aquesta vegada una interpretació realista de l’escultura, sense deixar però de jugar amb l’expressió i creativitat, fent un enganyatall de l’obra. L’enganyatall és una tècnica pictòrica que a través de diversos recursos, intenta enganyar la vista i fer que les escenes pintades tinguin un aspecte de realitat fent que els objectes, els éssers o les situacions semblin reals.<br />El conjunt plàstic busca un joc per als ulls, i els materials de l’escultura real, es converteixen en bronze en les parts del fons de l’obra, els personatges es converteixen en fusta i el fons de la composició passa a ser de marbre, que és l’element que lliga tot el conjunt.<br />L’obra es podrà veure durant totes les festes de Nadal a la façana de la Capella de Sant Joan. Els alumnes de 1r i 2n curs del cicle formatiu de grau mitjà de revestiments murals han estat els encarregats de realitzar la instal·lació amb aquest treball col·lectiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: