Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ampliació de l’AP-7 al Penedès

El director general d’ACESA explica a Vilafranca que el pla d’ordenació territorial de l’Alt Penedès no es veu alterat per l’ampliació de l’AP-7.

<br />Josep Lluís Giménez Sevilla va ser ahir a Vilafranca per participar en una conferència organitzada per la Unió Empresarial del Penedès a l’Hotel Pere III. La conferència es titulava "El projecte d’ampliació a tres carrils de l’AP-7 entre la Jonquera i Salou: implicacions per a les comarques del Penedès". Giménez Sevilla va explicar que l’ampliació a tres carrils de l’AP-7 implica passar a un sistema de peatge tancat. Aquest sistema comporta l’eliminació de les barreres troncals Mediterrani, El Vendrell i Tarragona però també la reforma de 10 enllaços, entre els quals Gelida, Sant Sadurní i les tres sortides de Vilafranca, Nord, Centre i Sud. Segons el director general d’ACESA, aquestes reformes no alteren en cap cas el pla d’ordenació territorial de la comarca, les expropiacions de terrenys per a ubicar-hi les sortides no seran traumàtiques i els usuaris de l’autopista només pagaran pel tram que recorrin, amb el nou sistema tancat.

Respecte la possibilitat que l’autopista sigui gratuïta, Giménez Sevilla apuntava que aquest tipus de decisions estan a mans de l’administració. En tot cas, des del punt de vista de l’empresa concessionària sí que es poden fer descomptes als usuaris habituals fins a reduir en un 50% el preu del peatge. <br /><br />Però el director general d’Acesa no recomana la gratuïtat d’una via que és un important corredor econòmic per on circula el 21% del PIB català.<br /><br />La conferència va estar presidida per Albert Calzada, president de la UEP i va comptar amb la intervenció, a banda de Josep Lluís Giménez, del director d’explotació, Antoni Español.<br /><br />D’altra banda, militants de la Candidatura d’Unitat Popular es van reunir ahir al vespre davant de l’Hotel Pere III per protestar contra el projecte d’ampliació de l’autopista i el nou sistema de peatges previst.<br />Des de la CUP consideren que ningú ha tingut en compte les al·legacions que es van presentar en el seu moment al projecte i que aquests canvis no respecten el territori ni els ciutadans de les comarques penedesenques.<br /><br />Xavier Navarro també va aprofitar per carregar contra l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ja que creu que estan totalment passius després d’haver demanat en reiterades ocasions la gratuïtat dels peatges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: