Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Torrelavit aprova un pressupost municipal d’1 milió 800.000 per a l’any 2009

El passat dimarts 16 de desembre l’Ajuntament de Torrelavit va celebrar el darrer ple de l’any, en el qual hi constava com a punt més important l’aprovació del pressupost municipal per l’any vinent.

El consistori torrelavitenc ha aprovat un pressupost d’un milió vuit-cents mil euros per l’any 2009 amb els vots favorables de CIU i l’abstenció d’ERC i el PSC. L’alcalde de Torrelavit, Ramon Riera, ha definit el pressupost presentat com un pressupost de coherència, positiu i plural, fet pensant en les diferents persones i sectors socials del poble.<br />Dins del capítol d’inversions, un dels principals projectes per aquest any és la construcció d’una nova deixalleria. També condicionar l’entresol de l’Ajuntament per facilitar l’accés als veïns i suprimir les barreres arquitectòniques. L’Ajuntament també continuarà apostat per la cultura destinant més recursos a potenciar les diverses activitats culturals que actualment ja es promouen des del Casal de Cultura i també continuarà potenciant l’Escultòric com a principal reclam per atreure visitants al poble. El consistori també ha incrementat les subvencions a les entitats esportives actualment en actiu i, tenint en compte l’actual situació d’incertesa generada per la crisi general que es viu, ha incrementat la dotació de la partida de Benestar Social, en la qual s’hi inclouen les beques per als estudiants i els ajuts destinats sobretot a la gent gran.
El pressupost de l’Ajuntament de Torrelavit per aquest any 2009 es va aprovar amb els vots favorables dels 5 regidors de CIU i l’abstenció dels dos regidors socialistes i dels dos regidors d’ERC. Segons els portaveu d’ERC, Ramsès Català, el seu grup s’absté per considerar que els pressupostos presentats no són els més adequats a la situació actual del municipi i per el futur proper que li espera, a més els preocupa el tema de la deixalleria, hi ha propostes més econòmiques". Per la seva banda el regidor socialista, Marcel Gabarró en el seu torn d’intervenció va recalcar que els hauria agradat votar que sí, però s’abstenien perquè demanen que es repensin les prioritats, és un pressupost que no s’adequa a la realitat. Els hagués agradat que haguessin agafat el sentit de les seves propostes més que la literalitat, malgrat tot agraïen el debat al llarg del procés d’aprovació dels pressupostos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: