Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní la sindicatura de greuges de Catalunya signen un conveni de col·laboració

L’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni de col·laboració per tal d’oferir una millor atenció als ciutadans del municipi en la defensa dels seus drets en l’àmbit local.

El conveni estableix que el Síndic haurà d’oferir a l’Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació. Aquesta es concretarà, d’una banda, en la tramesa a l’Ajuntament d’un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Sant Sadurní que s’hagin atès des del Síndic. D’altra banda, el Síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l’informe esmentat.<br />Les dues institucions acorden també donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin a competències municipals. Amb aquesta finalitat el Síndic podrà desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l’abast d’una queixa. L’Ajuntament haurà de facilitar-los un espai que, en principi, estaria a l’Agència de Protecció de la Salut, a la plaça de Joan Casanovas, 2, al barri de La Triola.<br />Hi ha diversos procediments que el ciutadà pot utilitzar per presentar una queixa al Síndic: de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic; trucant al 900 124 124; per correu electrònic a l’adreça ; pel web www.sindic.cat; o per mitjà de la bústia que s’instal·larà a la planta baixa de l’Ajuntament.
El Síndic podrà proposar que s’iniciï un procediment de mediació que faciliti una resolució positiva i ràpida de les queixes, sempre a petició conjunta dels interessats i de l’Ajuntament.<br />Aquest és el tercer conveni d’aquestes característiques que signa el Síndic amb un municipi. Els dos anteriors van ser amb els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Castellar del Vallès .<br />El 2007 el Síndic va iniciar 37 actuacions (13 queixes i 24 consultes) provinents d’habitants de Sant Sadurní. Aquest any, fins a finals de novembre, el nombre d’actuacions és de 57 (22 queixes i 35 consultes). 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: