Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Unió Empresarial del Penedès aposta per la formació en un curs marcat per la crisi econòmica

L’organització empresarial va fer balanç del 2008 la setmana passada, en un dinar celebrat al restaurant Cal Ton de Vilafranca. En el transcurs del dinar es van plantejar diversos temes relacionats amb l’actual situació de crisi econòmica i les possibles mesures que hi ha per a afrontar-la.

<br />
La Unió Empresarial del Penedès també ha notat la crisi, ja que des del mes d’agost, han registrat un augment de la mitjana de baixes. En tot cas, l’organització representa, ara per ara, a 1.125 empreses i segueix oferint els serveis habituals, entre els quals hi ha un butlletí d’ajuts i subvencions, l’ús de les sales de la seva seu, una vintena d’assessors o la borsa de treball. A més, la UEP obrirà una nova seu al Baix Penedès al mes de gener, per tal de fer arribar a aquesta comarca els mateixos serveis de que disposem aquí.

Pel que fa a les mesures per afrontar la crisi, la Unió Empresarial para especial atenció a la formació. De fet, l’organització ofereix, en el període 2007-2009, 70 cursos de formació subvencionada per a treballadors en actiu, amb més de 1000 alumnes formats, i tretze cursos bonificats en els quals han participat unes 130 persones.<br />Les previsions de la UEP respecte la crisi coincideixen amb la resta d’indicadors econòmics i pronostiquen un augment de l’atur durant el 2009 que podria situar-se al 13%. Des de l’organització consideren que la diversificació econòmica, sobretot a la nostra comarca, pot fer més lleuger l’impacte de la crisi.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: