Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La secretaria general de joventut es planteja una oficina d’emancipació juvenil per la comarca

El Secretari General de Joventut de la Generalitat Eugeni Villalbí ha fet la seva primera visita oficial a l’Alt Penedès per reunir-se amb el conseller comarcal de Joventut, Pol Pagès, i els regidors i tècnics de Joventut de la comarca. La reunió tenia lloc ahir a la tarda al saló de plens del Consell Comarcal.

<br />Villalbí va intervenir per explicar la nova Llei de Polítiques de Joventut de la Generalitat i també el nou model de conveni dels Consells Comarcals que comença a aplicar la secretaria. El conveni passa a ser biennal i s’incrementen en un 10% els recursos, tot i la situació econòmica, per tal de millorar la contractació dels tècnics i també els serveis que s’ofereixen als joves. El paper del Consell Comarcal passa a ser de suport a l’ajuntament a través de la figura d’un tècnic que serà compartit entre més d’un municipi.
El secretari general de joventut també va explicar el projecte de les noves Oficines d’Emancipació Juvenil i va manifestar la intenció de crear-ne una a Vilafranca per donar servei a la comarca.

Durant la reunió també es va presentar el nou Programa Comarcal de Joventut de l’Alt Penedès, marcat pels canvis que ha suposat la desaparició del SIAJ i el fet que l’ens comarcal hagi assumit les tasques d’aquest servei d’informació. El conseller comarcal de Joventut Pol Pagès va explicar que l’ens comarcal potenciarà la figura dels informadors municipals per als joves i crearà el que han anomenat una "antena informativa" a tots els municipis de l’Alt Penedès.

El conseller va remarcar la informació que es pot consultar en matèria de joventut a través de la web Dinamo.cat. I va destacar que els recursos que la Diputació de Barcelona destinava al SIAJ són completament necessaris per implementar les polítiques de joventut a la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: