Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC de Torrelles considera CiU menteix sobre el dèficit, i que no hi ha demanada cap auditoria dels comptes municipals

El grup municipal del PSC de Torrelles ha volgut respondre les declaracions que fa uns dies feien l’alcalde Erasme Torrents i el regidor de l’equip de govern Jaume Brichs parlant de la situació econòmica de l’Ajuntament. Deien els representants de CiU que hi havia un dèficit de 4 milions d’€.

L’ex alcalde socialista, Antonio Villanueva, i el seu equip han volgut respondre explicant que és cert que Torrelles mai ha estat un municipi ric; però que en els tres anys que ells van governar l’anterior mandat, van aconseguir més de 9 milions d’€ en subvencions. Refermava que el seu equip va apostar per fer projectes per millorar el municipi, que s’havien d’assumir en part amb recursos municipals i en part amb subvencions. Algunes d’aquestes actuacions han estat ara aturades per l’actual equip de CiU, fet pel qual o bé s’han perdut les subvencions o bé els costos pagats a empreses per fer els treballs o els estudis previs.<br />Villanueva especificava que no es pot fer obra pública sense dèficit, ja que no es pot finançar amb la despesa corrent. Apuntava també que l’actual govern de CIU a Torrelles imputa en el dèficit, qüestions que no hi tenen cabuda, com per exemple el deute públic.
El PSC remarca també que en aquests moments no hi ha cap auditoria demanda a l’Ajuntament, i que l’únic que ha fer l’equip de govern és demanar un estat de comptes del 2007. Reconeixen des del PSC que hi pot haver un dèficit del 20%, però que és una xifra normal que l’actual equip de govern hauria d’assumir. Son partidaris de que es faci una auditoria per saber l’estat real de l’economia municipal a Torrelles, però que del període 2000-2007.<br />D’altra banda, els regidors del PSC van posar de manifest que hi ha certes irregularitats en alguns projectes importants per el municipi. Unes fets que han esta promoguts per el govern de CIU. Concretament parlaven de les quotes urbanístiques que han de pagar els veïns de Can Coral. Des del PSC denuncien que l’equip de govern va decidir que un veí no pagués cap quota fins el final, quan la resta han de fer quatre aportacions, tres d’un 30% i una darrera amb la resta de la despesa. Dóna la casualitat que aquesta parcel·la que no ha de satisfer pagaments fins al fina, és la que hi viu el regidor d’hisenda, que és propietat de la seva dona.<br />Antonio Villanueva manifestava també que la presència d’Erasme Torrents a la política de Torrelles feia impossible qualsevol acció positiva, i dificultava tirar endavant projectes pel municipi. Villanueva deia que CIU viu encallada en el passat, i fent més d’oposició de l’oposició que no pas governant.

El grup del PSC apuntava també que en el darrer ple es van aprovar accions a càrrec del pressupost del 2009, que encara no està aprovat; concretament un estudi de la nova zona industrial que puja uns 225.000€. I denunciava per exemple també que l’equip de govern de CiU adjudica obres a parents o familiars dels regidors. Especificaven que pugen més de 50.000€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: