Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP insta els municipis de la comarca a presentar projectes per no perdre els fons que el Govern Central ha ofert per finançament municipal

La Diputada al Congrés de Diputats de Madrid per part del PP Dolors Montserrat ha explicat a la seu dels populars de Vilafranca que cal que els ajuntaments de l’Alt Penedès no deixin perdre l’oportunitat que ha ofert el Govern Central de demanar fons per a obres públiques.

Montserrat ha recordat que la setmana passada el president del Govern va prometre uns 8.000 milions d’€ per a finançament dels municipis, que sembla que s’articularien en base a projectes municipals. Per això, des del PP han instat als seus grups municipals o juntes locals, a que facin pressió davant dels equips de govern per tal que s’estudiïn i presentin projectes que puguin entrar en aquestes ajudes.
Montserrat comentava que de fet, amb les xifres que s’especulen, hi hauria una aportació de 177 € per habitant. Això significa que a Vilafranca es podrien presentar projectes per valor de 6 milions d’€; a Sant Sadurní més de 2 milions d’€ i a Subirats per exemple més de 400.000€. A nivell de Vilafranca, s’apuntaven projectes com la remodelació del Museu, el projecte de Cal Berger, o la construcció d’una llar d’infants al barri de les Clotes. A Sant Sadurní podrien destinar-se al projecte de Centre d’Interpretació del Cava, a la rehabilitació del Castell de Can Ferrer del Mas o a la construcció de nous vestidors al camp de futbol.

D’altra banda, la Diputada recordava que fa unes setmanes va fer una pregunta a la secretaria d’estat d’infrastructures en relació a que es pogués reduir la velocitat de pas del AVE pel centre de Vilaranca. Donat que encara no ha rebut resposta, ha presentat aquesta setmana una proposició no de llei en aquest sentit, que s’hauria de debatre en un termini màxim de 2 mesos.

Així mateix, Montserrat va recordar també que han presentat una pregunta oral per tal de saber també en quin punt es troba la demanda que va fer l’Ajuntament de Vilafranca de que l’1% cultural es destini a la reforma del Museu. La previsió és que es pugui tenir una resposta en 1 o 2 mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: