Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup Municipal de CiU a Vilafranca, demanarà en el proper ple la revisió a la baixa dels impostos i les taxes per al 2009

El Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat al·legacions a les ordenances fiscals aprovades pel ple municipal del passat mes d’octubre.

A través d’un comunicat, CiU posa de manifest que des de l’aprovació de les ordenances, les dades econòmiques demostren que la situació ha empitjorat a Vilafranca i al Penedès. S’ha donat un increment important de l’atur a Vilafranca, que ha augmentat prop d’un 20% des del debat de les ordenances el més d’octubre. Un increment bastant per sobre de la mitjana de Catalunya i de la mitjana de l’Alt Penedès.<br />Ciu parla també d’una reducció important en les vendes de les empreses i comerços de la vila, segons dades de les associacions empresarials i de comerciants. Dels expedients d’acomiadament en empreses importants de la comarca i de fora que afecten, de retruc a d’altres empreses implementades al Penedès i a Vilafranca.<br />Fan referència també els convergents al IPC del mes de novembre, situat en el 2,4 %, mentre que a finals d’aquest any 2008, és probable que acabi per sota del 2 %, molt per sota de la referència que es va utilitzar per aprovar les taxes, que finalment va ser un augment generalitzat del 4,9%. Creuen des de CiU que ara s’ha de revisar l’argument pel qual cal augmentar impostos per mantenir serveis. Tenint en compte que aquests serveis depenen del nivell de l’IPC a final d’any, i que aquest quedarà molt per sota del nivell aprovat del 4,9%, els vilafranquins pagarem molt per sobre del que seria raonable.

Apunten també que l’acord d’augment generalitzat del 4,9% en impostos i taxes aprovat pel govern socialista és el més alt dels municipis del nostre entorn, i d’una dimensió similar a Vilafranca.<br />Pel que fa a les al·legacions, la proposta de CiU bàsicament és la següent. Congelar els impostos i les taxes més habituals que paguen la gran majoria dels vilafranquins. Que s’adoptin mesures per fomentar la instal·lació d’activitats comercials i empresarials a la vila (com la reducció de l’impost d’obertura d’establiments). També ajudes a la contractació de nous treballadors per a les empreses, així com a les empreses que presentin pèrdues. Igualment una millora en el IAE per a aquelles empreses que implementin plans de transport col·lectiu, mesura encaminada a afavorir el transport públic.<br />Des de CiU esperen que el govern socialista recapaciti i es faci una revisió a la baixa dels impostos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: