Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 70% de les llars de l’Alt Penedès està adaptada per rebre la TDT

La cobertura a la nostra comarca seria del 90% del territori, segons la Generalitat.

El secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Carles Mundó, acompanyat del director del programa d’impuls de la transició a la TDT, Daniel Condeminas, han estat aquest matí al Consell Comarcal de l’Alt Penedès per tal de parlar sobre el procés d’encesa de la Televisió Digital Terrestre a la nostra comarca; i explicar també els principals elements a tenir en compte per part de la ciutadania per afrontar l’apagada analògica.
 Mundó ha comentat que a la comarca de l’Alt Penedès la cobertura és ja del 91% de la població; i que el 70% de les llars estan adaptades també per poder rebre aquest senyal. El ciutadà ha de poder disposar doncs, si ja te l’antena adaptada, d’un descodificador de TDT, ja sigui integrat al televisor o bé extern. Per tant, qualsevol aparell de televisió, si es disposa de descodifcador extern, serveix també per rebré la TDT.

La comarca de l’Alt Penedès es troba entre les primeres en que es completa la implantació de la TDT, de fet la Generalitat preveu que sigui total abans d’acabar l’any. Mundó recordava que ens trobem en el compte enrera de la implantació de la TDT, ja que el 3 d’abril de 2010 serà l’única opció per veure televisió en obert i de manera gratuïta i d’accés universal.

En aquests darrers mesos la Generalitat ha intensificat la seva campanya per mirar de fer arribar a tota la ciutadania la informació necessària per fer aquest pas de la televisió analògica a la digital de la manera més fàcil possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: