Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Benach reclama sensibilitat al govern de la Generalitat per donar suport a l’agricultura

Ernest Benach va presidir ahir la tradicional Trobada de Socis de la Cooperativa Vinícola del Penedès, Covides, que es va celebrar amb un esmorzar amb la participació de més de vuit-centes persones a les instal·lacions que té la cooperativa a Sant Sadurní.

<br />A l’acte es celebra la festa del soci i la presentació del Vi i l’ Oli Novell, i és una diada esperada per socis viticultors, enòlegs, elaboradors i consumidors, ja que celebren la fi de la collita 2008. <br />A la plaça del celler, el president de Covides, Antoni Casanovas, va pronunciar el pregó de benvinguda del vi novell.
En el seu discurs, Casanovas, va fer una aposta per l’elaboració i embotellat dels propis vins per part dels pagesos com a futur de les seves explotacions. Tampoc no va defugir l’actual situació de crisi econòmica, demanant al president del Parlament, que els polítics tinguin present la necessitat de liquiditat de moltes empreses per al seu funcionament ordinari.<br />Ernest Benach, no va defugir el discurs del president de Covides, i va recordar que els catalans tenen tradició de treball, risc i imaginació, eines per fer front a la situació.

Però va afegir que malauradament hi ha un dèficit històric en el finançament de l’estat, que encara està per resoldre i va demanar el suport de tots els catalans per fer front comú en aquesta reclamació.

Pel que fa als problemes que pateix l’agricultura catalana, el president del Parlament de Catalunya va dir que el govern de la Generalitat hauria de ser conscient que aquest és un sector estratègic que cal recolsar.

La trobada de socis de Covides va ser, però, una festa en la que es va presentar el vi i l’oli novell de la cooperativa. En el transcurs de l’acte es va fer el lliurament d’un obsequi d’agraïment al convidat d’honor, el president del Parlament, Ernest Benach.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: