Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

XIII Mostra de Curtmetratges de Vilafranca, més cine que mai

La tretzena edició de la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca ret homenatge al curt i a la sala de cinema amb un programa més ampli que mai.<br />

<br />Del 13 al 22 de novembre té lloc la XIII Mostra de Curtmetratges de Vilafranca que organitza Cine Club en l’any del seu quarantè aniversari. La Mostra projectarà aquest any, entre totes les seves seccions, més d’un centenar de curtmetratges de tots els estils i totes les procedències. Hi haurà les seccions competitives, Selecció Oficial i Pantalla Oberta, en les quals participen els millors treballs cinematogràfics en format curt que s’han fet darrerament a l’estat espanyol, en 35 mil·límetres i en format digital, respectivament. També hi haurà una retrospectiva especialment potent, anomenada Chacun son Cinéma que ve directament del festival de cinema de Cannes. Es tracta de 33 curtmetratges de 3 minuts cadascun realitzats per 35 realitzadors de renom, entre els quals hi ha els germans Coen, Roman Polanski, Nanni Moretti o Manoel de Oliveira, per exemple. Tots ells giren entorn a la sala de cinema.<br />Es consoliden, d’altra banda, les seccions Pantalla Kanalla i Future Shorts. La primera per oferir la millor animació als més petits i la segona per veure com està el panorama del cinema en curt a nivell internacional. Finalment, s’estrena una nova sessió fruit del projecte La bequeta, engegat al mes de maig per Cine Club i Kametta i que consistia en potenciar la producció audiovisual feta a la comarca. El resultat ha estat la creació de nou curtmetratges que es podran veure en una sessió gratuïta el divendres 21 a les onze de la nit a Cal Bolet.

<br /><br />D’altra banda, i també com a novetat, la mostra comença a escalfar motors aquesta setmana amb dos actes previs d’envergadura: la sessió de Cine Club d’aquest dijous al Casal, amb el primer llargmetratge del realitzador Nacho Vigalondo, i el concert gratuït del cantautor Guillamino a El Forat del Pany aquest divendres.

<br />Finalment, la cloenda de la mostra es farà el dissabte 22 de novembre al Casal. Es proclamaran els premis del jurat i del públic de Selecció Oficial i Pantalla Oberta i es podrà veure una petita selecció de treballs del realitzador txec Jan Svankmajer.<br />Una altra de les novetats d’enguany és que els joves de 14 a 20 anys tenen un 50% de descompte a les sessions de pagament de la mostra a través del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca. Només han de passar pel SIAJ o pel punt d’informació dels diversos instituts a recollir un carnet descompte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: