Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca presenta els actes del 25N

Es presenten els actes amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere.<br />

<br />El lema dels actes és “Vilafranca diu NO als maltractaments a les dones – 25N Dia Internacional contra la violència de gènere”. L’objectiu és sensibilitzar la població sobre aquesta lacra social que és la violència de gènere. Entorn al 25 de novembre, les administracions i entitats que treballen per eradicar la violència contra les dones uneixen els seus esforços per parlar d’aquest tema sense tabús i donar a conèixer les vies que tenen les dones maltractades per a superar aquesta situació.

<br /><br />Durant la presentació dels actes del 25 de novembre, s’ha fet referència a l’increment de casos de violència de gènere que es coneixen a Vilafranca i a la comarca. En aquest sentit, la regidora del Pla per la Igualtat comentava que l’anàlisi d’aquestes dades pot significar que les dones se senten més segures a l’hora de denunciar el cas.

<br /><br />Entre els actes que s’han preparat per commemorar el 25N, durant aquest mes es faran als Instituts els tallers de prevenció de la violència de gènere amb el lema Talla amb els mals rotllos, ja!, en el marc del programa del Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari.

<br /><br />D’altra banda, els representants de la comissió 25 de novembre han donat a conèixer a la presentació tant el cartell com el díptic que recull les diferents activitats.<br />La imatge gràfica escollida per aquest programa és obra de l’alumna de l’Escola d’Art Arsenal, Gina Pujadas. Justament del 17 de novembre a l’1 de desembre es podrà veure a la Taverna de l’Escorxador l’exposició que presenta l’Escola d’Art Arsenal amb una selecció dels cartells elaborats pels i les estudiants d’Arsenal per il.lustrar el cartell del 25 de novembre. <br />Finalment, l’hora del conte es dedicarà aquest divendres a la igualtat i hi haurà seminaris, conferències i taules rodones per a tractar el tema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: