Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema a la DO Penedès ha estat un 7% inferior respecte l’any passat

Tot i que abans d’acabar de collir es parlava d’un descens de la producció més significatiu, pronosticant fins a un 10%, finalment la verema tan sols ha estat un 7% inferior respecte l’any passat.

<br />A la DO Penedès s’han collit gairebé 220 milions de quilos de raïm, 190 milions corresponen a varietats blanques i 30 a negres.<br />La verema va començar a finals d’agost i ha acabat oficialment el 20 de novembre. Ha estat doncs, una verema de dos mesos de durada, lenta. Al raïm li ha costat de madurar però finalment aquells viticultors que van treballar intensament, combatent les plagues, han obtingut un raïm amb una bona sanitat.<br />En una entrevista al magazín La Plaça, el director del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Ribas, defineix aquesta verema 2008.

El descens de producció no afecta totes les varietats per igual.<br />Així, en blancs, s’ha collit més macabeu i chardonnay que l’any passat però en canvi, la parellada i el xarel.lo registren descensos del 8%. Més acusada és la davallada de varietats menys esteses com el muscat d’Alexandria, del qual s’ha collit un 27% menys de raïm, i el riesling, que baixa un 34%. La malvasia de Sitges també acusa un descens del 25’5% però parlem d’una producció d’uns 23.000 quilos de raïm.<br />Les varietats negres que més punxen han estat el merlot, un 31%, el monastrell, un 21’7% inferior, i l’ull de llebre, prop del 17% menys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: