Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Comunitat Mina i Aigües La Salut restaurarà l’emblemàtica Torre de la Font del Mingo gràcies al conveni amb l’Ajuntament de Sant Sadurní

El ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar dimarts per unanimitat diversos convenis que permeten poder iniciar les obres de restauració de la Torre de les Aigües i la reforma dels locals de La Llar, en aquest cas amb l’objectiu de poder-hi ubicar la futura Escola Municipal de Música.

Així, es va aprovar per unanimitat un conveni urbanístic entre l’Ajuntament i la Comunitat Mina i Aigües de La Salut, segons el qual l’empresa que gestiona l’abastament d’aigua potable a Sant Sadurní assumeix el cost de l’execució de les obres de restauració de la Torre de les Aigües, també coneguda com a Font del Mingo. A canvi l’Ajuntament agafa el compromís de requalificar en el POUM el solar del carrer Raval on es troba ubicada la seu social de l’empresa d’aigües, que passarà de ser una zona de serveis a residencial.<br />En el marc de la revisió del POUM, es va donar llum verda a dos convenis urbanístics que permeten incorporar al patrimoni municipal dues finques que seran destinades al Parc de la Timba del Lavernó. El primer amb la societat Lo Clos SL, i suposa la cessió a l’administració local d’una finca situada a l’esmentat parc. A canvi, l’Ajuntament es compromet a incloure una altra part de la finca propietat de Lo Clos, al sector discontinu de Les Solanes, com a sòl urbanitzable. El segon amb Maria Carme Rosell, que permetrà disposar d’una finca al Parc de la Timba, a canvi de que el POUM permeti a aquesta propietària desenvolupar urbanísticament una altra part de la seva finca al sector discontinu del Pla de la Creu.<br />Pel que fa al conveni amb l’Incavi pel cofinançament del bus urbà que dóna servei a l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells, cal dir que preveu una aportació de l’Institut Català de la Vinya i el Vi de 14.000 € per aquest 2008, mentre que l’Ajuntament es compromet al manteniment del servei entre l’estació del tren de Sant Sadurní i aquest centre de formació tècnica.<br />Potser el punt més polèmic d’aquest ple va ser el conveni entre la Parròquia i l’Ajuntament de cessió d’ús dels locals de La Llar amb l’objectiu d’adequar aquestes instal·lacions i poder-hi ubicar la futura Escola Municipal de Música. El conveni fa referència al projecte de reforma de l’Escola de Música La Llar i la millora de les condicions acústiques. La Parròquia, en representació del Bisbat, cedirà les instal·lacions per un termini de 25 anys prorrogables, mentre que l’Ajuntament es farà càrrec de l’import de les obres, així com del manteniment, subministrament de serveis i assegurances durant el període de cessió. ERC i sobretot el PSC van retreure al regidor d’Educació, Isidor Rando, l’endarreriment del conveni i de les obres per haver defensat l’opció d’ubicar l’Escola Municipal de Música a l’edifici de l’Índex. El socialista Xavi Rodríguez i Rando van protagonitzar un fort debat sobre el sistema de gestió i altres aspectes del futur centre musical. El regidor d’Educació va explicar que serà una escola que oferirà formació en música clàssica, moderna i tradicional, a la vegada que va anunciar que possiblement serà gestionada a través d’un patronat municipal. Rodríguez, en canvi, va parlar d’improvisació i de la manca d’un full de ruta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: