Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors d’Utymat es mobilitzen per l’ERO

Els treballadors d’Utymat es concentren davant de la fàbrica per protestar contra l’expedient de regulació.<br />

Aquesta tarda, un grup de treballadors de la fàbrica d’Utymat al polígon Casa Nova dels Monjos, s’ha concentrat davant la factoria per protestar contra l’Expedient de Regulació de l’Ocupació presentat el 20 d’octubre per part de l’empresa. L’ERO afecta 48 treballadors dels 159 que hi ha en plantilla i es va presentar en base al que havia de presentar l’empresa d’automòbils Nissan, ja que el 75% dels afectats fan treballs d’estampació i ensambladura per la marca japonesa.

<br />Des del comitè d’empresa consideren que es poden buscar altres mesures abans que aquest expedient de regulació, com per exemple, mesures de temporalitat.

<br />D’altra banda, el president del comitè apuntava que l’expedient de Nissan encara no ha estat presentat, per tant creuen que la mesura no té sentit.<br />Els membres del comitè d’empresa, format per delegats sindicals del Sindicat Independent dels Treballadors, Comissions Obreres i UGT, afirmen que estan disposats a negociar i a buscar alternatives.

<br />Però es neguen a acceptar la situació actual i els treballadors que no estan de torn seguiran concentrant-se per protestar.<br />Utymat també va anunciar la presentació d’un ERO temporal per a la majoria de la plantilla, que es concretarà en funció de com acabi l’ERO de Nissan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: