Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de Ceràmiques del Foix titllen de terrorisme empresarial l’actitud gens dialogant de la direcció

Aquest migdia han continuat les concentracions dels treballadors de Ceràmiques del Foix, del grup Roca, en protesta per la intenció de l’empresa d’acomiadar 72 treballadors de la plantilla, a través d’un expedient de regulació de l’ocupació. Han penjat davant de la tanca de la fàbrica una pancarta amb el lema "Roca ¿Y ahora? Terrorismo empresarial".

<br />El representant de la CGT al comitè d’empresa, Joaquin Álvarez, comentava que la reunió de dimarts amb l’empresa només va servir per que aquesta fes una oferta testimonial de passar dels 20 dies per any treballat a 25. Una posició que els sindicats consideren com una simple cortina de fum. Álvarez explica que consideren que acomiadar 72 treballadors és una mesura excessiva, i que a més s’ha de minimitzar l’impacte que representa. Demà dijous tenen prevista una reunió amb inspecció de treball, i mentre no hi hagi canvis mantindran les mobilitzacions.
Els sindicats consideren que l’actitud de l’empresa deixa clar que no està disposada a negociar per poder trobar solucions menys traumàtiques per els treballadors que han de ser acomiadats.

Els treballadors de Ceràmiques del Foix s’han sumat a la concentració que s’ha fet aquesta tarda a Barcelona en defensa dels llocs de treball, i han anunciat per divendres una manifestació a Vilanova i la Geltrú.<br />Mantenen també les concentracions cada migdia davant de l’empresa per manifestar el seu malestar per la situació i el seu desacord amb la direcció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: