Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès demana millores a la C4 de Rodalies de RENFE

Els alcaldes del Penedès es troben per demanar millores a la línia C4 de RENFE.

<br />Vilafranca acollia dilluns una primera reunió dels municipis del Penedès per on transcorre la línia C4 de Rodalies de RENFE. Hi van participar els alcaldes dels municipis de l’Alt i el Baix Penedès des de Gelida fins a Sant Vicenç de Calders. Aquesta reunió va ser convocada arran de la moció aprovada per unanimitat al ple municipal de Vilafranca del mes de setembre passat, presentada pel grup d’Iniciativa per Catalunya Verds, amb l’objectiu de coordinar i promoure accions conjuntes per exigir un millor servei ferroviari. La línia C4 de rodalies de RENFE està afectada sovint per retards i incidències que donen com a resultat un servei deficient per als milers d’usuaris del Penedès que utilitzen el servei ferroviari. A la reunió es van posar sobre la taula les mancances en el servei relacionades amb la freqüència del pas dels trens, la capacitat dels combois i l’estat de les diferents estacions de la línia. Per això, els alcaldes demanaran més trens, més puntualitat i una millor qualitat del servei.

<br />Els alcaldes assistents van acordar, doncs, fer un recull de les demandes de cadascun dels municipis pel que fa al servei ferroviari i, en una propera reunió, les posaran en comú per exigir-les als responsables de RENFE.

<br />Els alcaldes van parlar de demanar una millor connectivitat amb la línia C7 en direcció a Bellaterra i amb Tarragona des de Sant Vicenç de Calders i un pla global de millora de la infraestructura de la línia.<br />L’increment del pas dels trens de mercaderies, sobretot en horari nocturn i amb uns combois molt antics que provoquen sorolls i avaries, va ser un altre dels temes que es van tractar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: