Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Polítiques d’ocupació contra la crisi

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca anuncia un pla de xoc per fer front a la crisi econòmica basat en polítiques actives d’ocupació.<br />

<br />L’equip de govern ha fet públic un pla de xoc format per un seguit de mesures que han de promoure polítiques actives d’ocupació durant el que resta d’any i l’any vinent. Suposaria la inversió de dos milions d’euros, amb un finançament municipal d’un 30 per cent. La resta dels recursos econòmics provindrien d’altres administracions a través de l’aprovació de programes de desenvolupament i ocupació.

<br />La previsió dels responsables municipals és que el Pla de xoc es tradueixi en oportunitats de formació i ocupació per a més de 500 persones. La regidora d’Hisenda Maria Batet comentava que el pla de xoc preveu la incorporació de nous recursos per impulsar aquestes polítiques actives d’ocupació. En total, és un milió 600 mil euros que prové de la Generalitat.

<br />La proposta del govern reclama el suport dels altres grups polítics representats a l’ajuntament de Vilafranca per la seva aplicació urgent i perquè suposa una modificació del pressupost. El govern presentarà el pla de xoc al proper ple municipal.

<br /><br />En definitiva, el govern municipal vol aconseguir fer front a la situació econòmica actual, recollint les sensibilitats de sindicats i patronals sobre la realitat econòmica.<br />Segons les darreres dades econòmiques, l’atur a Vilafranca i a la comarca està per damunt de la mitjana de Catalunya. Passa del 7 i mig per cent de l’any 2006 a l’11 per cent registrat aquest passat mes de setembre. Les dades també indiquen que un 89 per cent de les persones que estan a l’atur tenen un nivell de qualificació igual o inferior al graduat escolar i que el nombre d’empreses i autònoms ha disminuït a la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: