Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pérez Oliva parla de mitjans de comunicació i salut a Vilafranca

<br />L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears celebra el 30è aniversari de la filial de l’Alt Penedès amb una conferència de la periodista Milagros Pérez Oliva.<br />

<br />L’acte tenia lloc divendres i va constar d’una conferència-col·loqui a càrrec de la periodista Milagros Pérez Oliva, redactora en cap del diari El País i membre del Comitè Consultiu de Bioètica de Catalunya.

La conferència col·loqui versava sobre els “Reptes dels mitjans de comunicació en la salut de la població” i tenia lloc a la Sala Assumpta Centelles de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Pérez Oliva va parlar de la importància dels mitjans de comunicació en la transmissió de nous coneixements mèdics i científics entre la població. Però també dels reptes respecte el rigor i les bones pràctiques que són absolutament necessaris en aquests casos. La periodista insistia en la importància que té que la informació sigui ben utilitzada. I destacava que cal tenir molt en compte els interessos que hi ha darrera la gran indústria que controla el mercat dels medicaments o dels aparells relacionats amb la salut. Segons Pérez Oliva, hi ha una tendència a crear necessitats.<br /><br />La periodista també exemplificava aquesta qüestió amb el boom de la cirurgia estètica, que segueix uns ideals de bellesa lluny de models saludables.<br />Pérez Oliva també va parlar de que la indústria s’intenta adreçar directament a la població a través dels mitjans.<br />La conferència es va fer per celebrar que la filial de la comarca de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears acompleix 30 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: