Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’obra escultòrica de Damià Torrents a Vilafranca

Les escultures del vilanoví Damià Torrents es poden veure fins al 16 de novembre a l’Aula de Cultura de Caixa Penedès.<br />

La figura del vilanoví Damià Torrents serà una mica més coneguda gràcies a l’exposició que s’inaugurava divendres al Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès ‘Damià Torrents (1883-1965. Memòria d’un escultor’. Caixa Penedès ha dut fins a Vilafranca una selecció de la seva obra escultòrica, tot i que Torrents va cultivar altres vessants artístics. Aquesta és la primera vegada que es mostra la seva obra com a escultor.

Damià Torrents Brunet va néixer a Vilanova i la Geltrú l’any 1883 i des de molt jove va tenir una dedicació intensa a l’escultura a la vegada que va participar activament en el moviment cultural i artístic vilanoví. Quan va superar la trentena va abandonar la seva participació en aquest àmbit i des d’aleshores va ser un artista oblidat.

El museu Balaguer de Vilanova ha anat recuperant l’obra de Torrents a través de la seva família i del treballa de recerca que van dur a terme Francesc Xavier Puig Rovira, comissari de l’exposició i historiador, i Raquel Gómez.<br /><br />En aquestes obres de Torrents es pot apreciar la influència de Rodin, combinada amb el realisme de Fuxà i tot plegat esquitxat amb traces de l’art grec, com a herència del noucentisme que va viure. A més, també destaca el vessant popular i folklòric de la seva trajectòria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: