Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde de Mediona parla del Pla parcial de Sant Elies

<br />L’alcalde de Mediona afirma que el cost del Pla parcial de Sant Elies no pujarà a més de 15.000 euros per parcel·la.<br />

<br />Servand Casas ha explicat en una entrevista a Ràdio Vilafranca que el Pla Parcial de Sant Elies no suposarà en cap cas que els veïns hagin de pagar quantitats superiors als 15.000 euros per parcel·la. L’alcalde de Mediona ha parlat d’aquest tema després que prop de dos cents veïns registressin un recurs d’alçada contra el pla en considerar que no se’ls havia informat degudament i que no coneixen la despesa que hauran d’afrontar.<br />Recordem que el pla parcial de la urbanització Sant Elies suposa la legalització del sector en matèria d’instal·lacions, serveis i infraestructura.<br />Segons l’alcalde de Mediona, el procediment que es va engegar al febrer de 2003 s’ha seguit correctament i ara toca fer el pla d’obres, el projecte d’urbanització i la reparcel·lació per després adjudicar les obres i executar-les. Casas insistia en què és en aquest procés que s’ha d’engegar ara on s’ha de produir la participació dels veïns.<br />Segons Servand Casas no es pot entendre que ningú es posicioni en contra de legalitzar una urbanització. Per aquest motiu afirma que s’ha enganyat els veïns i comenta que, darrera del grup municipal de CiU, hi ha persones que tenen interessos a Sant Elies.<br /><br />D’altra banda, l’alcalde ha volgut tranquil·litzar els veïns tot explicant que, un cop es faci el projecte d’urbanització es podrà conèixer la quantitat que s’haurà d’afrontar. <br />En aquest sentit, Casas destacava que el pla es desenvoluparà per cooperació. Això vol dir que queda anul·lat l’article 12 pel qual una junta de propietaris s’ha de fer càrrec del manteniment. També vol dir que la quantitat per parcel·la no serà superior als 15.000.<br /><br />Casas també comentava que, en el futur, s’estudiarà el cas de cada veí per mirar d’assumir els costos.<br />Demà a la tarda, hi ha convocada una assemblea informativa en què l’alcalde explicarà totes aquestes qüestions als veïns afectats. Diumenge, ha estat l’Associació de Veïns de Sant Elies la que també ha convocat els veïns.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: