Diumenge, 12 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca es preparen per una diada de Tots Sants que culmini la temporada

Tres de nou amb l’agulla, quatre de nou net, torre de vuit neta i pilar de vuit amb folre i manilles.

Són els quatre castells de gamma extra, tres dels quals ja es van poder veure pel Concurs de Tarragona, que han de servir per tancar amb una diada extraordinària la temporada castellera dels verds. Aquest dilluns, els verds assajaven els troncs de la torre i el quatre i ara seguiran treballant aquestes i altres construccions especialment en un assaig convocat per dijous en el qual demanen la màxima participació possible. Serà de nou a onze del vespre al Figarot.
El cap de colla, David Miret, creu que a la diada de dissabte s’ha de fer el tres de nou amb l’agulla. Miret considera que el castell està bé i que l’experiència del quatre de nou amb l’agulla s’ha d’aplicar a aquesta nova construcció per a fer-la possible.

Miret també opina que el quatre de nou net i la torre de vuit neta presenten molt bones mides, malgrat que aquest darrer castell ha d’afrontar un canvi. Però, d’altra banda, no vol descartar la torre de nou amb folre i manilles com a castell de reserva.<br />El que encara no està clar és el castell de sortida, que podria ser el tres amb l’agulla o bé el quatre net.

La diada de l’1 de novembre, diada de la colla, començarà aviat amb les matinades. A les 9 del matí, castellers i grallers sortiran de Cal Figarot per fer un recorregut pel centre de la vila. Després tornaran al seu local social per esmorzar i, tot seguit, tindrà lloc la presentació d’un nou autocar, de l’empresa Autocars Penedès, que acompanyarà la colla a les sortides. El vehicle, de color verd, es presentarà també davant del Figarot.<br />A les dotze del migdia, els castellers es reuniran davant del Palau Baltà per fer la tradicional fotografia de família i, després, ja es dirigiran cap a la Plaça de la Vila per començar l’actuació acompanyats dels Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants, la colla sorpresa d’aquesta temporada.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: