Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Govern impulsa la recuperació del patrimoni musical amb obres conservades a Vilafranca

Sota la direcció del musicòleg Oriol Pérez, el Departament de Cultura i l’Auditori han creat el Centre Robert Gerhard que s’encarregarà de donar a conèixer l’obra de compositors catalans.

<br />Aquesta institució començarà la seva activitat el proper 7 de novembre amb un concert de l’orquestra Acadèmia 1750 que oferirà un programa dedicat al compositor Carles Baguer, un dels compositors catalans més importants del classicisme.<br />La part més important de la seva producció simfònica és conserva a l’Arxiu Musical de VINSEUM, a Vilafranca. En concret es conserven un total de 13 simfonies, conjuntament amb altres obres de música litúrgica del mateix autor. En el seu temps aquestes obres orquestrals van ser interpretades per la Capella de Música de Santa Maria de Vilafranca i és molt probable que l’estreta relació entre Baguer i Vilafranca estigués fomentada pel cantant i compositor Manel Camps, qui havia estat a la Capella Reial de Madrid i després va passar a la Capella de Música de Santa Maria del Mar de Barcelona.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: