Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consorci Sociosanitari de Vilafranca atén més del doble d’usuaris respecte el 2005

Recentment s’ha publicat la memòria del 2007 del Consorci Sociosanitari de Vilafranca. La memòria mostra que el consorci continua creixent en serveis i millorant l’oferta d’atenció geriàtrica a la població.<br />

El 2007 ha estat un any marcat per l’avaluació de la qualitat assistencial del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny, encarregada pel Cat Salut, que el situa entre els vint millors centres de Catalunya.<br /><br />Cal tenir en compte que l’atenció assistencial s’està adaptant a les necessitats de la població. Per tant, s’està donant un canvi de model assistencial des que es va posar en marxa el centre sociosanitari, l’any 2005, fins ara. El doctor Xavier Pujol, director del centre, apuntava en una entrevista a Ràdio i Televisió de Vilafranca que el consorci partia d’una atenció bàsicament dedicada a la llarga estada de pacients. Però, cada cop més, els serveis s’estan especialitzant segons les necessitats de cada usuari.<br /><br />D’altra banda, el consorci està assumint cada cop més demanda. De les 400 persones ateses l’any 2005 es passa a les més de mil del 2007. S’ha més que doblat, doncs, la xifra d’usuaris. Aquestes xifres també es transmeten en la disminució de les llistes d’espera, segons afirma el doctor Pujol.<br /><br />D’altra banda, també ha augmentat considerablement el nombre de treballadors del consorci. Al 2005, hi havia 280 llits i 147 treballadors. Ara, al 2008, hi ha 312 llits i 241 professionals. El Consorci Sociosanitari de Vilafranca està format bàsicament pel Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i la Residència Sant Francesc. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: