Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ASAJA denuncia la situació que està vivint la agricultura a Catalunya

Des d’ASAJA, a través d’un comunicat, consideren que l’actual situació al camp català no és fruit de la crisi econòmica tant escoltada, sinó una crisi que és de hipòcrites especuladors i que acaba pagant les conseqüències l’empresa familiar agrària del camp català.

Fa un any, la puja del cereal va provocar un augment del 40 % del preu del pinso per la ramaderia i la carn a preus baixos, aquesta situació va comportar la pèrdua del 70% de la producció de vedells a Catalunya amb unes pèrdues per explotació de mitjana d’uns 80.000 €.<br />Ara la situació és ben diferent, des de fa tres mesos el cereal ha baixat de mitjana un 30 – 40%, en canvi el preu del pinso segueix sent un 40% car, cosa que no entenen des de ASAJA, tenint en compte que la major part dels components del pinso son cereals.<br />Ara els agricultors especialment en zones com la Conca de Barberà no volen sembrar per la puja dels fertilitzants, carburants i llavors, mentre el cereal d’aquest any encara està per vendre.<br />Des d’ASAJA demanen tant al president de la Generalitat com al del Govern central que no rescatin tan a banquers, que encara tenen molts beneficis, i per contra no hi ha ajudes als ramaders. Mentrestant, diuen, la Nissan se’n va després de rebre 460 milions d’euros i la SEAT tants d’altres. La queixa de ASAJA és que el Govern només ajuda als grans especuladors, mentre l’empresa familiar agrària, la que fa teixit social, fixa la gent al territori i fa país, es deixa morir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: