Dissabte, 11 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta setmana es presenta el llibre del 40è aniversari del Cine Club

Cine Club Vilafranca presenta el llibre del seu quarantè aniversari, “5 per 40. Cinc mirades per quaranta anys de Cine Club Vilafranca”.<br />

<br />El Cine Club obre oficialment els actes del seu 40è aniversari amb la presentació del llibre 5 per 40. Cinc mirades per quaranta anys de Cine Club Vilafranca. L’obra va lligada amb la retrospectiva preparada per l’entitat pels seus quaranta anys d’història i que permetrà recuperar, en pantalla gran, les cinc pel·lícules paradigmàtiques que han marcat cada dècada, des dels anys 60 fins a l’actualitat.

<br />Cinc cinèfils vilafranquins, d’edats i trajectòries professionals i vitals ben diverses, analitzen els cinc títols de la retrospectiva des de tres perspectives: la del creador del film, la del món en què aquesta pel·lícula va sorgir i, finalment, el context en què es va produir la recepció del film a Vilafranca. Així doncs, la intenció és que el llibre pugui oferir dues lectures: una d’estrictament cinematogràfica i una altra en clau cultural.

<br />El ginecòleg Antoni Llovet parla sobre “El Sirviente”, l’arquitecte Manel Somoza, de El espíritu de la colmena, l’historiador i periodista Jordi Romeu analitza Down by law (Bajo el peso de la ley), el periodista Josep Maria Escofet, Happiness i, finalment, el dramaturg Jordi Casanovas parla de Olvídate de mí.

<br /><br />El llibre està dedicat a la memòria de Cisco Olivella, fundador de Cine Club Vilafranca i una de les persones que més han treballat per la difusió del cinema a Vilafranca. <br />La presentació del llibre tindrà lloc el demà a les vuit del vespre a la sala 2 del Casal i anirà a càrrec de Xavier Pérez, doctor en comunicació audiovisual, professor universitari i coautor, junt amb Jordi Balló, de diversos llibres relacionats amb el llenguatge cinematogràfic.<br />Després de la presentació, s’oferirà un pica pica i, a dos quarts de deu, es projectarà la primera pel·lícula de la retrospectiva, “The Servant”, de Joseph Losey. Serà una projecció única i gratuïta per a tothom.

<br />El llibre es posarà a la venda el mateix dia de la presentació al preu de 10 euros i serà gratuït per als socis de CCV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: