Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les autores del llibre sobre la història de l’antic Institut Milà i Fontanals l’han presentat en un acte a l’Ajuntament, amb exalumnes i exprofessors del centre

De les trobades d’antics alumnes de l’Institut Milà i Fontanals en va sortir la idea: calia recollir les vivències i resseguir la història d’un centre que molts desconeixien que ja existia abans de la guerra civil.

Per això, la Montserrat Totosaus i la Montserrat Sala es van engrescar a investigar i a preguntar per fer possible la publicació. I així ha estat, gràcies en part també al suport del mateix Ajuntament de Vilafranca, que l’ha finançat. D’aquí, que les dues autores el presentessin en un acte institucional al saló de sessions de la Casa de la Vila ahir al vespre. Ho van fer enmig de l’escalf d’exalumnes i exprofessors d’aquell antic institut. Les dues autores han recollit la part històrica, des dels locals on es va ubicar, així com les efemèrides que hi van passar i el llistat d’alumnes i professors que hi van anar passant. Tot plegat ho han dividit en tres etapes: la republicana, la que viu en ple franquisme i la definitiva, quan l’institut, per bé que l’anomenen així, ja no existeix legalment. La Montserrat Sala, que viu a cavall entre Barcelona i Sant Martí Sarroca, destaca sempre amb entusiasme que aquest va ser un institut per a la comarca, públic. A l’acte de presentació de “L’antic Institut Milà i Fontanals i la seva història” hi van intervenir exalumnes de les tres èpoques. De la republicana, Vicenç Melo; de l’etapa franquista, Lluís Solsona; i en nom de les darreres alumnes a finals dels anys cinquanta, Montserrat Miret. Se n’han editat uns quatre-cents exemplars i es poden trobar a les llibreries vilafranquines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: