Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca celebren aquest diumenge la diada del seu patró i el seu 60è aniversari

 

Els actes començaran a dos quarts de dotze del matí a la plaça de Jaume I amb el llançament de 60 trons -un per cada any de la colla-; amb la ballada del Drac de Vilafranca i l’enlairament dels pilars de benvinguda, a càrrec dels Nens del Vendrell i dels Castellers de Vilafranca, tot de forma simultània, sota l’atenta mirada dels Gegants de Vilafranca que estaran plantats davant del Palau Baltà.

A continuació, enfront del Palau Baltà, es farà la rèplica d’una foto històrica de Vilafranca i del món casteller feta al segle XIX, la del tres de set net plantat pels Xiquets de Valls al costat del Drac i dels Gegants de Vilafranca, que aleshores eren moros.  A les dotze del migdia, a la basílica de Santa Maria, es celebrarà la missa en honor a Sant Miquel, amb l’ofrena a càrrec dels castellers veterans de la Colla, el pilar de 5 davant de l’altar i es repartirà la tradicional estampa del sant patró. A 3/4 d’una, a la plaça de Santa Maria, s’iniciarà la cercavila amb el Drac de Vilafranca, els Nens del Vendrell i els Castellers de Vilafranca, passant pel carrer de Santa Maria i fins a la plaça de la Vila. Després de la ballada del Drac a la plaça, entraran els tradicionals pilars caminant de les dues colles. A l’una del migdia, a la plaça de la Vila, tindrà lloc l’actuació de la diada castellera de Sant Miquel, amb els Nens del Vendrell i els Castellers de Vilafranca, els quals en aquesta ocasió seran acompanyats per la colla de grallers Els Vernets i per tres instruments de metall, dues trompes i una tuba, que gràcies als arranjaments del músic Lluís Giménez, donaran un so peculiar i original als tradicionals tocs d’entrada a la plaça, de castell i de vermut. A les tres del migdia i un cop acabada l’actuació, a la plaça de Jaume I, tindrà lloc una arrossada popular. Els tiquets del dinar es poden comprar al Bar-restaurant de Cal Figarot al preu de 5 €. Després del dinar, a les cinc de la tarda, hi haurà el concert-ball de La Portàtil FM, que clourà els actes de celebració de la diada de Sant Miquel.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: