Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP demana que s’aclareixi si la gratuïtat del bus per als escolars està condicionada al fet d’anar acompanyats

Des de primers de mes l’Ajuntament de Vilafranca està aplicant la gratuïtat del bus urbà en diferents col·lectius, fruit de l’acord del ple.

Entre els beneficiats hi ha els escolars de la vila, fins a l’acabament dels estudis obligatoris de l’ESO. Segons el regidor del PP, Josep Ramon, aquest és l’acord al qual van arribar els populars amb l’equip de govern per tal de donar suport als pressupostos d’aquest 2008. El problema sorgeix quan a l’hora de fer pública aquesta gratuïtat, des de l’Ajuntament s’especifica que la mesura serà efectiva sempre que vagin acompanyats d’un adult. Des del PP consideren que aquesta matisació no correspon, ja que no s’havia parlat d’aquest condicionant en les converses prèvies, i ara dóna la sensació que  perquè els estudiants no paguin el bitllet han d’anar acompanyants. Ramon ha demanat ja fa algunes setmanes al regidor de Mobilitat, Josep Colomé, que s’aclareixi aquest punt a través del mitjans de comunicació. Ara hi tornen a insistir públicament, donat que la mesura entrarà en vigor el proper dilluns.
El PP considera que la mesura que es va aprovar anava en el sentit de potenciar el transport públic, al mateix temps que reduir els vehicles en hores puntes. Es mostren però molestos per el que volen considerar que ha estat un error, i demanen que se solucioni amb celeritat ja que sinó pot acabar tenint l’efecte contrari.<br /> A més, Josep Ramon ha explicat que en cas que no es rectifiqués entendrien que l’equip de govern ha actuat de mala fe, i per tant veurien impossible parlar i poder arribar a acords al voltant dels pressupostos del proper any.

Recordem que la mesura de gratuïtat actual està acordada només fins a finals de 2008, i que s’hauria de tornar a negociar per el 2009. La voluntat dels Populars seria aconseguir que aquesta mesura tingués continuïtat en els propers anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: