Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cine Club Vilafranca inicia aquesta setmana la temporada del seu 40è aniversari, que contemplarà una retrospectiva de cinc films representatius de les 4 dècades

L’inici d’aquesta temporada és se’ns dubte especial per els socis de Cine Club Vilafranca, ja que arriben a la quarantena. Han estat quatre dècades, des de 1968, apostant per oferir una mirada diferent al cinema, i fer-la arribar als penedesencs, que enguany es volen commemorar també oferint un seguit d’activitats obertes a la participació dels ciutadans.

El president de Cine Club, Josep Maria Escofet, recordava que aquest dijous comencen amb la temporada habitual, amb les seves dues sessions a les 8 i les 10 del vespre al Casal. D’octubre a febrer però, han preparat algunes activitats especials. Escofet remarcava que han volgut oferir un ventall d’activitats que fessin també una pinzellada a altres disciplines, com l’artística, la  musical i l’editorial; sempre però vinculades al cinema. La primera serà una exposició a la capella de Sant Joan amb obres d’Eulàlia Valldosera.
L’acte central però serà una retrospectiva de 5 pel·lícules que volen ser representatius de cada una de les dècades que ha complert cine club. Així hi haurà un film dels 60, un dels 70, dels 80 dels 90 i un d’aquests primers anys del 2000.

Lligat a aquestes projeccions, s’està preparant també l’edició d’un llibre commemoratiu del 4oè aniversari, en que cinc cinèfils vilafranquins analitzaran cada un dels títols per analitzar com es va veure i rebre a la comarca. Un llibre que es fa en col·laboració amb l’editorial Andana.<br />Finalment hi haurà un concert de pel·lícula, el 30 de novembre, amb el Quintet de Corda de l’Orquestra Simfònica del Vallès, a l’auditori Municipal de Vilafranca.<br />Des de Cine Club han recordat que la mostra de curtmetratges complirà amb la seva cita anual el mes de novembre, en que es vol projectar una antologia de curts de 35 grans directors de tot el món que va servir per commemorar el 60è aniversari del Festtival de Cannes. Seria el 21 de novembre.<br />L’acte de presentació d’aquesta temporada, la del 40è aniversari de Cine Club, va servir també per recordar la figura de qui va ser el primer president de l’entitat, Francesc Olivella, que va morir a finals d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: