Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca exigeix a ADIF l’acabament de les obres de cobriment i assumirà la reparació de les esquerdes

L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, i el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, han explicat que davant la impossibilitat d’aconseguir que ADIF respongui de manera immediata a les demandes per solucionar els problemes d’esquerdes i sorolls que pateixen veïns de la Vila a causa de les obres de cobriment i el pas de l’AVE; serà l’Ajuntament qui es farà càrrec d’aquests treballs. Esteve ha remarcant que els costos d’aquests treballs es repercutiran després al Ministeri, que és qui hauria d’assumir-los.

L’Ajuntament doncs assumirà, a l’igual que ja es va fer amb les obres de l’enllaç de Santa Digna, la reparació de les esquerdes que han aparegut en alguns habitatges, i també la creació d’un mur vegetal en el tram del Poble Nou no cobert per reduir l’impacte acústic del pas dels trens. Esteve ha apuntat que caldrà insistir també amb ADIF per tal que es solucionin els temes que tenen a veure amb les vibracions, que son més complicades. Tant ell com el regidor d’urbanisme s’han mostrat indignats per la manca de voluntat d’ADIF i han explicat que volen treballar conjuntament amb els veïns en el tema de les esquerdes i els sorolls per concretar les actuacions i iniciar-les amb la major celeritat.
D’altra banda han explicat també que mantindran una reunió el proper 17 de setembre amb la direcció de Renfe Rodalies per demanar explicacions per l’increment de trànsit de trens de mercaderies. Una circulació que sembla que fins ara es feia per la línia de la costa, i que ara s’ha passat a l’interior i que es la que genera gran part dels sorolls.<br />Tant Esteve com Romero han remarcat que malgrat aquestes qüestions estan satisfets amb les obres de cobertura i el que aportaran a la vila un cop estiguin definitivament acabades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: