Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació de Viticultors considera que la voluntat de liberalització de l’OCM del vi no és positiva, i demana que les D.O. gestionin els recursos destinats a promoció.

Després que hagi entrat en vigor, divendres 1 d’agost, la nova OCM del vi, el president de l’Associació de Viticultors, Francesc Pascual, considera que hi ha força qüestions que tenen a veure amb la seva reglamentació que els plantegen alguns dubtes.

Pascual comentava per exemple que ara que ja està en vigor, la seva voluntat és que siguin les comunitats autònomes les que gestionin els recursos que arribin relacionats amb l’OCM.<br />Pascual apuntava també algunes incongruències des del seu punt de vista, com per exemple que en aquests moments es subvencioni l’arrencada de vinya, però que després amb l’horitzó del 2015 s’aposti per la liberalització i que es pugui plantar el que es vulgui.
D’altra banda, Pascual també remarcava que cal que el pressupost destinat a promoció vinícola sigui gestionat des de les Denominacions d’Origen, que son les que tenen coneixement i acció directe sobre el territori.

Aquestes declaracions les va fer el president de l’Associació de Viticultors, Francesc Pascual, en el decurs de l’assemblea que va fer aquesta associació a la seu de Vinseum divendres al vespre.<br />De moment doncs, i amb els pocs dies que fa que l’OCM està en vigor, hi ha força disparitat d’opinions sobre la seva utilitzat, depenent si es revisa des del punt de vista dels pagesos o de les empreses elaboradores.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: