Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca va acollir una concorreguda xerrada sobre la situació actual Sàhara Occidental

La xerrada va comptar amb la presència dels nens i nenes sahrauís que passen l’estiu a la comarca.

L’acte va comptar amb la participació de Mah Yahdid, de la Delegació del Front Polisario a Catalunya, Toni Guirao, de l’ACAPS – Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí-, i Cristina Navarro, jurista i membre de la Missió d’Observació dels judicis contra polítics sahrauís. <br />La xerrada va servir per acostar a la situació en què es troba la població civil sahrauí dels territoris ocupats del Sàhara Occidental, que sofreix la repressió i la violència de les forces d’ocupació marroquines.
Mah Yahdid va explicar que en els últims mesos hi ha hagut 4 rondes negociadores entre el govern del Marroc i el Front Polisario, promogudes per les Nacions Unides. Unes reunions que no han suposat avenços susbtancials. Yahdid també es va mostrar crític amb la incapacitat de les Nacions Unides per fer acomplir els acords internacionals.

Toni Guirao, i Cristina Navarro també van denunciar , en el seu discurs, la persecució envers als saharauis que es manifesta amb violència contra manifestants pacífics, contra els defensors dels drets humans, juristes o observadors internacionals. Les forces d’ocupació marroquines practiquen la violència sistemàtica per tal de silenciar i impermeabilitzar la informació sobre la repressió. <br />La xerrada es va fer a la sala d’actes de l’Escorxador i va comptar també amb la intervenció dels nens i nenes saharauis que es troben aquest estiu acollits per famílies del Penedès, que es van vestir amb indumentària típica i van cantar cançons tradicionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: